dziekuje za odpowiedzi . voldemort , powiedz mi a jak zawieszenie po tym przebiegu? nic nie robiłeś?
Poszukuję opisu pinów w kostce od włącznika świateł
Zwiń
X
-
Poszukuję opisu pinów w kostce od włącznika świateł
Czy ktoś posiada opis pinów w kostce od włącznika świateł? Chcę domonotować urządzonko wyręczające mnie z ciągłego włączania świateł w aucie, ale boję się na zgadywać, który pin jest do czego. Może ktoś przerabiał temat i ma rozpisane co jest co?
Szukałem na forum, ale znalazłem tylko rozpiskę z O2 podaną przez kolegę palioza:
"1,6 uzwojenie 1 silnika do regulacji wysokosci (jest w xenonach montowany silnik krokowy)
2,7 uzwojenie 2 silnika j.w.
3,8 sa to swiatla mijania (czyli w tym wypadku podpiete sa sazrowki xenonowe, przy czym 8 to jest +12V, 3 to jest masa)
9,4 to sa swiatla dlugie (9 to jest masa kilku ukladow)
9,5 to jest migacz
9,10 to sa swiatla postojowe"
Może w O1 to ułożenie jest takie samo lub podobne?Leon FR 2.0TDI 170KM
-
-
Dla uzupełnienia informacji - pisałem to w innym temacie:
Oto co udało mi się wyniuchać we wtyczce (nry pinów z podpisów we włączniku świateł)
światła postojowe:
30 - tu jest podany prąd niezależnie od kluczyka, który zwiera się z:
53 - podświetlenie zegarów i tablicy rej. z tyłu
58L - lewe światło postojowe przód i tył
58R - prawe światło postojowe przód i tył
światła mijania:
Xz - tu jest podawany prąd po przekręceniu kluczyka, który zwiera się z:
56 - oba światła mijania na raz
światła przeciwmgielne tylne:
Xr - tu jest prąd
NSL - do świateł przeciwmgielnychLeon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
Mam gdzies schemat elektryczny do Octavi 1 jak go znajde to obiecuje że wpisz co i jak:wysle chyba ci rysunek na maila bo bo rysunek takto traci strasznie na jakosci.
[ Dodano: Wto 26 Wrz, 06 10:20 ]
BioBogon, podja majla na pW to ci wysle fotke z rospisem[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
Komentarz